Ders Notları ERUZEM

ERUZEM Quicktest 7 (Konu Tarama Testi 7) Alıştırma – Çözümü

Quicktest 7 (Konu Tarama Testi 7)

İngilizce Gramer soruları ve çözümleri:

  1. ………… do you live now?
    a) When
    b) Why
    c) Where
    ÇÖZÜM: Cevap C. “Şimdi nerede yaşıyorsun?”
    Eğer B şıkkı olsaydı “Neden şimdi yaşıyorsun?” olurdu.
    Eğer A şıkkı olsaydı “Ne zaman şimdi yaşıyorsun?” olurdu.
  2. I usually ………….. at 7 o’clock.
    a) getting up
    b) get up
    c) to get up
    ÇÖZÜM: Cevap B. “Genellikle saat 7 de kalkarım.”
  3. What music ………… you like?
    a) are
    b) is
    c) do
    ÇÖZÜM: Cevap C. “Ne tip müziği seversin?”
  4. ………… down please. I want to talk to you.
    a) Sit
    b) Sitting
    c) To sit
    ÇÖZÜM: Cevap A. “Otur lütfen. Seninle konuşmak istiyorum.”
  5. ……….. does your brother do?
    a) when
    b) who
    c) what
    ÇÖZÜM: Cevap A. “Kardeşin ne yapar?”
  6. How old ……….. your sister?
    a) is
    b) are
    c) does
    ÇÖZÜM: Cevap A. “Kardeşin kaç yaşında?”
  7. As ……….., He know the answer!
    a) him
    b) it
    c) her
    ÇÖZÜM: “Ona sor? O cevabı biliyor.”
  8. ………… you meet your friends on Saturdays?
    a) Are
    b) Is
    C) Do
    ÇÖZÜM: “Arkadaşlarında Cumartesi günleri buluşur musunuz?”
  9. A: ……… do you usually have dinner with?
    B: With my family.
    a) How (nasıl)
    b) Who
    c) When (ne zaman)
    ÇÖZÜM: “Genellikle kimle birlikte akşam yemeği yersin?”
  10. My brother ……….. like apples.
    a) isn’t
    b) doesn’t
    c) aren’t
    ÇÖZÜM: “Erkek kardeşim elma sevmez.”
  11. ………… tell me the score of the football match.
    a) Aren’t
    b) Isn’t
    c) Don’t
  12. ………… watch TV every night. She watches it at weekends.
    a) She does
    b) She doesn’t
    c) Does she
  13. …………. do you have sport lessons?
    a) Who (nasıl)
    b) How (kim)
    c) When (ne zaman)
    ÇÖZÜM: “Ne zaman spor dersin var?”
  14. My neighbours are always angry. I don’t like ……… .
    a) you (seni)
    b) him (onu)
    c) them (çoğul)
    ÇÖZÜM: “Komşularım her zaman sinirli. Onları sevmiyorum.”
  15. A: Do you want play my new computer game again?
    B: No, thanks. I don’t like ………… .
    a) us
    b) it
    c) we
    ÇÖZÜM: “benim bilgisayar oyunumu tekrar oynamak istiyor musunuz?” “Hayır, onu sevmiyorum.”
  16. …………… Eleni do sport at the weekend?
    a) Does
    b) Are
    c) Do
  17. …………… your friend’s name?
    a) How spell you
    b) How do you spell
    c) How you do spell
  18. What time …….?
    a) it is now
    b) is it now
    c) now it is
    ÇÖZÜM: “Şu an saat kaç?”
  19. …………. to work by car each day?
    a) how do you travel
    b) are you travel
    c) do you travel
    ÇÖZÜM: “Her gün işe arabayla mı gidiyorsun?”
  20. A: ………….. does she do?
    B: He’s a teacher.
    a) what
    b) who
    c) when

Kelime soruları ve çözümü.

  1. Sam wants to ……… computer games with his friends today.
    a) play
    b) meet
    c) talk
    ÇÖZÜM: “Bugün arkadaşlarıyla bilgisayar oyunu oynamak istiyor.”
  2. I ………… with my team every weekend.
    a) win
    b) watch
    c) train
    ÇÖZÜM: “Her hafta sonu takımımla antrenman yaparım.”
  3. I ………. Cameron Diaz is great!
    a) like
    b) think
    c) prefer
  4. Alex often ………….. DVDs on Friday night.
    a) watches
    b) makes
    c) has
    ÇÖZÜM: “Cuma akşamları sık sık DVD seyreder.”
  5. Do you ……….. sport at the weekend?
    a) make
    b) do
    c) go
    ÇÖZÜM: “Hafta sonu spor yapar mısın?”
  6. How many ………… are there in a football team?
    a) players
    b) dramas
    c) matches
    ÇÖZÜM: “Bir futbol takımında kaç oyuncu var?”
  7. I want to ………. the cinema on Friday.
    a) go to
    b) read about
    c) come from
  8. My family likes ……….. sport, like skiing.
    a) summer
    b) winter
    c) water
  9. I don’t like westerns. I ………… horror films.
    a) don’t like
    b) act
    c) prefer
    ÇÖZÜM: “Vahşi batı filmlerini sevmem. Korku filmlerini tercih ederim.”
  10. Karl always …………. medals for tennis.
    a) wins
    b) plays
    c) does
  11. Verilen fiil ile birlikte kullanılan kelimeyi seçiniz.
    “Win”
    a) a match
    b) a team
    c) a country
    ÇÖZÜM: “Bir maç kazanmak.”
  12. “meet”
    a) matches
    b) holidays
    c) friends
    ÇÖZÜM: “Arkadaşlarla buluşmak.”
  13. “do”
    a) swimming (yüzmek)
    b) sport
    c) a mistake
  14. “play”
    a) rugy
    b) archery (okçuluk)
    c) swimming
    ÇÖZÜM: “rugy oynamak.”
  15. “make”
    a) home
    b) sport
    c) breakfast (kahvaltı yapmak)
  16. Do you want to go …………. for dinner?
    a) out
    b) with
    c) in
  17. We always stay at home on Saturdays to ………… ; we’re always very tired.
    a) relax
    b) train
    c) travel
  18. In my ……….. time, I always read books.
    a) busy
    b) free
    c) empty
  19. Karl goes ………… a walk on the beach every morning.
    a) to
    b) at
    c) for
  20. A: What’s your favourite football ………….?
    B: Mancherter United!
    a) player
    b) match
    c) team

Videolu çözüm:

interaktif 


Quicktest 8 (Konu Tarama Testi 8) Interactive Alıştırma

interaktif 


Quicktest 9 (Konu Tarama Testi 9) Interactive Alıştırma

interaktif

ERUZEM Quicktest 7 (Konu Tarama Testi 7) Alıştırma – Çözümü
4 (80%) 1 oy

Sizde Görüşlerinizi Ekleyin